The Economist’ten ilginç Atatürk belgesi

The Economist dergisi, "Atatürk, yüzlerce Ermeni kadın ve çocuğu, toplu katledilmekten kurtardı" diye yazdı. Üstelik yazıyı, Erivan’daki Ermeni soykırımı müzesince toplanan ve müdürü Hayk Demoyan ’ın ortaya koyduğu belgeye dayandırdı.

The Economist dergisi, Erivan ’daki “ Soykırım ” müzesindeki belgelere dikkat çekerek “ Modern Türkiye ’nin babası Kemal Atatürk, birinci dünya savaşı sırasında ve sonrasında yüzlerce Ermeni kadın ve çocuğu, Osmanlı kuvvetleri tarafından toplu olarak katledilmekten kurtardı” diye yazdı.

İngiliz dergisi, son sayısında Türkiye ile Ermenistan’ın yakınlaşma çabalarını değerlendirdiği “ Dost ve Komşu ” başlıklı analizinde “ İki tarihi düşman ” arasındaki ilişkilerde iyileşme umudunun doğduğunu vurguladı. Analizin başında Atatürk’ün Ermenilere yönelik tutumuna dikkat çekerek şunları yazdı:

“ Modern Türkiye’nin babası Kemal Atatürk, birinci dünya savaşı sırasında ve sonrasında yüzlerce Ermeni kadın ve çocuğu, Osmanlı kuvvetleri tarafından toplu olarak katledilmekten kurtardı. Şimdiye kadar anlatılmayan ve herhalde bugünkü Türklerin birçoğu için bir sürpriz olacak bu hikaye, Erivan ’daki Ermeni soykırımı müzesince toplanan ve müdürü Hayk Demoyan ’ın ‘yakında sitemizde açıklanacak’ diye söz verdiği birçok belgeden biridir. ”

 

…açsınlar bakalım arşivlerini (!) daha ne belgeler…neler neler çıkacak acaba…? olayın arkasından çıkacak gelişmeleri ( yani hazırlanmış senaryoyu ) tahmin etmeye gerek yok…yorumu sizlere bırakıyorum…

…haberin devamı ve tamamı için tıklayınız 

…dostlarım, esen kalın…